top of page

ROMEO & JULIE

Romeo og Julie er en forestilling som med enkle virkemidler engasjerer publikum!

Romeo og Julie er historiens mest kjente teaterstykke og den sterkeste kjærlighetshistorien vi kjenner. Alle tror Romeo og Julie bare er en kjærlighetshistorie, men den er så mye mye mer. Den tar også for seg konsekvensene av hat og konflikt.

Denne versjonen av historien er skapt med tanke på ungdom i alderen 13–19 år, som faktisk er like gamle som Romeo og Julie var, men engasjerer like fult publikum i alle aldre. Målet med prosjektet er at problematikken i forestillingen kan føre til ytterlig diskusjon, refleksjon og kunnskap om disse moralfilosofiske spørsmålene.

 

Vi vil vise Shakespeares poetikk og ordtrolleri, den magiske vekselbruket mellom tragedie og komikk og poengterer at dramaene hans er så gode at de er tidløse. Hans generelle skildringer av menneskelige relasjoner er moderne og relevante den dag i dag. Når Shakespeares stykker i tillegg har filosofiske, historiske og politiske referanserammer som dagens mennesker kan kjenne seg igjen i, slik de er så tydelige i Romeo og Julie – bør det være en selvfølge og nærmest en plikt, at den spilles også for de unge.

 

Skuespillerne benytter seg av helt enkle virkemidler og noen få rekvisitter for å gjøre historien om Capulet og Montague-familiene levende. Underveis engasjerer de publikum slik at de blir deltakere i fortellingen. 

PlakatR&J_A3.jpg

Medvirkende: 
Konseptutvikling: Jorunn Lullau og Steinar Thorsen
Manusutvikling: Jorunn Lullau, Steinar Thorsen, Lasse Åkerlund

Regi: Lasse Åkerlund

Skuespillere: Jorunn Lullau og Steinar Thorsen

Produsent: Hjørdis Steinsvik, Syv mil

Alder: 13+
Varighet: 60 minutter

Turnè: 

Festspillene i Bergen juni 2018. DKS Bergen to sesonger 2018 og 2019. Turnert for DKS Troms og Svalbard, våren 2020, Nordland høsten 2020, og Troms og Finnmark DKS våren 2021. Skoleturne på Færøyene i 2021. Lahti Fringe festival i 2021.

Priser: 

Forestillingen vant Bergen Fringe Award 2018- «Fringe Spirit Award» , Publikums pris i Litauen, på festivalen "Dive into the theatre" i Kaunas ( Kaunas National Drama Theatre) i 2019, Og «Nordic Fringe Network Award» under Reykjavik Fringe festival i 2019.

Forestillingen er en del av Scenekunstbrukets repertoar.


Produsert i samarbeid med Festspillene i Bergen
Støttet av: Bergen kommune, Spenn.no, Fond for lyd og bilde

Anmeldelser: 
"inviterer elevene inn i de unge elskernes liv"

Periskop, 19.6.2018, Judith Dybendal
"Kjærlighet og flauhet i klasserommet"
Bergens Tidende, 9.6.2018, Charlotte Myrbråten
Skjermbilde 2021-05-11 kl. 20.25.53.png
bottom of page