top of page

KAN DU PLYSTRE, JOHANNE?

Figurteaterforestilling om vennskap mellom generasjoner!

«En farfar i livet sku alle ha…» sang Odd Nordstoga. «Men hvorfor?»sier Eilif til Emma.» Jo, fordi da får du 10kr hver gang du har vært på besøk, og du kan dra på fisketur sammen og han kan lære deg ting du ikke kan fra før også – og så får du kake når du feirer bursdagen hans». Men Eilif har ingen bestefar. «Det kan vi fikse» sier Emma – «jeg vet hvor de fins».

Slik starter historien om Emma og Eilif. De går inn på et gamlehjem og der møter de en ensom mann som mistet sin elskede kone Johanna for lenge siden. Han blir med på ”leken” som bestefar til Eilif. Slik utvikler de et nært vennskap til gjensidig glede. Barna får møte en klok og snill bestefar person som de kan lære mye av, og den gamle mannen får oppleve vennskap, glede og inspirasjon.

«Kan du plystre, Johanna» bygger på Ulf Starks bok ved samme navn. Kompani13 presenterer den som en figurteaterforestilling. Her lekes det med proporsjoner mellom mennesker, dukker, masker og rom, og slik skapes historien om møtet mellom Eilif og Nils.

Forestillingen handler om de store spørsmål i livet: Kjærlighet, vennskap, redsel, savn, ensomhet og mot. Den tar for seg mellommenneskelig spørsmål av allmenngyldig karakter, men er mest av alt en historie om to barn og en eldre mann som utvikler et vennskap på tvers av generasjoner.

MEDVIRKENDE:

Regi: Lasse Åkerlund

Utøvere: Steinar Thorsen, Jorunn Lullau og Jan Holden /Lasse Åkerlund

Dukker:Linas Zubé, Litauen

Musikk: Kathrine Bauck

Lys: Jan Holden, Mathias Grønsdal

Kostymer: Marte Synnevåg

Foto: Jørn Lavoll
Produsent: Hjørdis Steinsvik/ Syv mil

Columbine Teaterforlag

Basert på en bok av Ulf Stark

a

Alder: Fra 4 år
Varighet: 50 minutter

 

Turnè: 
Cornerteateret, Den Kulturelle Skolesekken Bergen, Barnas Kulturhus

Støttet av:
Norsk Kulturråd, FFUK og Bergen Kommune

kanduplystreA3.jpg
bottom of page